GRÅÄRT STOR KRAV 400 G
Logga in för att se prisGråärtan har funnits i Norden väldigt länge och var en del av vår bas kost. Eftersom den har väldigt hög proteinhalt så användes den till gröt och mjöl. Vid tillagning skall ärtorna sköljas i kallt vatten samt blötläggas minst 8 timmar. För att sedan kokas i lättsaltat vatten i 8 minuter. Använd gråärtan istället för kikärtor i hummus eller krossa de kokta ärtorna för att användas som bas i en vegetarisk bolognese.
Ingredienser:gråärt*
*Ekologisk
Allergener anges i VERSALER
Näringsvärde / 100 gr | |
---|---|
Energi KJ | 1406 |
Energi kcal | 336 |
Fett | 2 g |
Varav mättat | 0 g |
Kolhydrat | 51 g |
Varav sockerarter | 0 g |
Protein | 24.8 g |
Salt | 0 g |
Fibrer | 26 g |
Ursprungsland:SVERIGE
Nettovikt:400 g